11/10/14 21:34
(http://pik.bg)

ГЕРБ ще глобява с 1000 лв. на месец депутатите, които отсъстват

ГЕРБ ще глобява с 1000 лв. на месец депутатите, които отсъстват

Да се въведат санкции за безпричинни отсъствия на депутатите от ГЕРБ и Реформаторския блок от заседания. Този въпрос ще бъде обсъждан в двете парламентарни групи като част от вътрешния им правилник, разказаха оттам.

В ГЕРБ ще наказват до 1000 лв. на месец депутатите, които са участвали в по-малко от 50% от гласуванията, разказаха от парламентарната група, информира "24 часа".

"Колегите да не мислят, че ако са се регистрирали, след това могат да стоят в кафето или в кулоарите и че това ще мине безнаказано", зарече се началник в партията на Бойко Борисов.

Смисълът на санкциите, ако бъдат въведени, е да се крепи правителството на малцинството. Коалиционните партньори ГЕРБ и РБ разполагат с общо 107 гласа. Понеже не могат да разчитат всеки път на строга дисциплина и организация от страна на ПФ, а и от АБВ, управляващите са решили да се подсигурят.

Реформаторите ще си избират съпредседател на мястото на Меглена Кунева утре с квалифицирано мнозинство - 2/3 от членовете на ПГ. Очаква се това да е заместникът в ДБГ Найден Зеленогорски. Другият съпредседател е лидерът на ДСБ Радан Кънев.

В сряда пък Цветан Цветанов поема официално председателството на депутатите на мястото на Бойко Борисов. Заместниците му ще са Красимир Велчев и Цвета Караянчева.

Работната група, която ще преговаря с всички партии за разпределението на комисии, още не се е събирала.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване