11/10/14 22:25
(http://pik.bg)

Малко над 1000 варненци са започнали работа през септември

Малко над 1000 варненци са започнали работа през септември

На работа в област Варна през септември са постъпили 1008 безработни. Това съобщиха за Радио „Фокус” от Бюрото по труда във Варна.

Оттам добавиха, че на първичния пазар на труда реализация са намерили 995 варненци, което е с 251 повече спрямо миналия месец и с 39 повече спрямо същия период миналата година. С посредничеството на бюрата по труда от Варненска област са постъпили на работа 797 лица. По програми за заетост устроените лица са 13. През месеца работа са започнали 232 младежи до 29 години, от които 78 са на възраст до 24 години.


През септември в бюрата по труда от областта са заявени 694 работни места. На първичния пазар са обявени 686 работни места. От работодатели от частния сектор са обявени 279 работни места. Най-много от заявените свободни работни места през месеца са от сферата на образованието. 


През месец октомври започва работа „Кариерен център за заети лица” към Дирекция „Регионална служба по заетостта” - Варна. Центърът е създаден в изпълнение на проект „Кариерно развитие на заети лица” по схема „Услуги за развитие на гъвкав пазар на труда” на Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси” 2007-2013 г.


Целта на предоставяните в кариерния център услуги е насърчаване на заети и самонаети лица чрез професионално информиране, ориентиране и консултиране. Основната му функция e надграждаща и е свързана с усвояване на активно поведение на пазара на труда и умения за планиране на кариерата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване