11/12/14 20:52
(http://www.klassa.bg/)

Борислав Цеков: Меркел посочва проблемите на Борисов

 В поздравлението си до новоизбрания български премиер германската канцлерка Ангела Меркел излезе извън обичайните си любезности и посочва двете теми, по които ще бъде оценявано управлението на Бойко Борисов.

Първата е свързана с постигането на напредък в икономиката, а втората – прогрес в налагането на правовата държава. Нека не забравяме, че някои западни медии писаха, че мафията у нас има държава. Берлин очаква от нас тази практика да бъде прекратена.

Изявлението на канцлерката Меркел може да бъде интерпретирано и като една деликатно и дипломатично напомняне: "Това са проблемите и с тях не се справихте по време на първия си мандат. Сега отново имате шанс. Да видим какво ще сторите".

Ахилесовата пета по време на първия мандат на ГЕРБ и Борисов /средата на 2009 – февруари 2013/ бяха именно: 1. правовата държава – всички помним полицейщината, масовите подслушвания и замитането на скандали като "Мишо Бирата"; 2. тоталната стагнация на икономиката и замразяването на социалните плащания. Ако това ще е политиката, която ни очаква, очевидно тя ще бъде посрещната с негативни оценки и занапред от нашите западни партньори. Това е много ясен знак, който ни дават от Берлин.

Посланието на федералната канцлерка също така може да се възприеме и като една отворена врата, която да даде възможност след известно време да се даде една по-конкретна оценка на управлението на Борисов. 

 

 

 

 

 

БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване