11/12/14 20:59
(http://www.klassa.bg/)

Украйна се готви за сражения

 Украйна съобщи, че се готви за борба в отговор на съсредоточаването на руски войски и сили на бунтовниците в източната част на страната, където НАТО потвърди присъствието на военни конвои, дошли от Русия.

Заради военната ескалация, която поражда опасения от мащабна война, Съветът за сигурност на ООН трябва да проведе извънредно заседание в 19,30 ч по Гринуич, за да обсъди украинската криза и да изслуша представителите на ОССЕ, натоварени да наблюдават прилагането на примирието.

"Наблюдаваме укрепване от страна на терористичните групи (бунтовниците в терминологията на Киев), както и от страна на Русия. Наблюдаваме движението им, знаем къде се намират и очакваме непредвидими действия от тяхна страна", заяви украинският министър на отбраната Степан Полторак.

"Основната ни задача е да се подготвим за борба", допълни той, след като обяви по време на заседанието на правителството редислоцирането на украинските войски. За първи път от примирието на 5 септември НАТО потвърди навлизането на руски военни конвои в Източна Украйна. В последните дни "видяхме колони с руска техника, руски танкове, руски системи за противовъздушна отбрана, руска артилерия и руски бойни части да навлизат в Украйна", заяви главнокомандващият силите на Атлантическия алианс Филип Брийдлав.


АФП

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване