11/13/14 18:00
(http://pik.bg)

Министър Ненчев: Българските военни навсякъде са проявили професионализъм, достойнство и чест

Министър Ненчев: Българските военни навсякъде са проявили професионализъм, достойнство и чест

Българските военни навсякъде, където са били, са проявили висок професионализъм, достойнство и чест. Това каза пред военнослужещите от 28-ми контингент на Българската армия в Казанлък, определен за участие в Международна мисия на НАТО в Афганистан министърът на отбраната Николай Ненчев, предаде "Фокус".

Министърът поясни, че от военното министерство гледат на тази мисия с особена отговорност и чест, особено след срещата на министъра с Генерал Филип Брийдлав - Върховен главнокомандващ на Обединените военни сили на НАТО в Европа. Това, което генералът е заявил, че българските войници навсякъде, където са били, са проявили професионализъм.

„Не се съмнявам в това, защото вие сте продължители и наследници на българската армия. Онази смела Българска армия, която не загуби нито една битка на бойното поле”, каза министър Ненчев. Той отправи послание към военнослужещите да се държат един за друг, да бъдат заедно в добро и лошо, да се придържат към устава и нормата и да направят всичко възможно да работят в екип. 

„Не се отклонявайте от поставените ви задачи, бъдете организирани, бъдете отговорни, знайте, че ние в България ще мислим за вас”, каза още министър Ненчев. 

В началото на словото си министър Ненчев изтъкна, че е избягал от протоклоните думи, които са били предвидени, за да може вместо да чете текста, да ги гледа в очите. „Вие ще бъдете в сърцето, ще смущавате съня ми, държа да бъда информиран ежедневно за състоянието ви, ще следя какво се случва в базата”. 

28-мият континенгент на Въоръжените сили на България е определен за участие в Мисията на НАТО като задачите, които ще изпълнява са: охрана на вътрешния периметър на летище Кандахар от външни заплахи, проверка и контрол на трафика на хора и товарни автомобили, тренировка, обучение и подпомагане на афганистанските сили за сигурност. Командир на контингента е полковник Георги Маргитин. Съставът на контингента е до 110 военнослужещи, седем от които са жени. Вчера се проведе сертификация на контингента и проверка на неговата боеспособност. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване