11/14/14 08:39
(http://pik.bg)

Наши полицаи борят стреса с пари от Норвегия

Наши полицаи борят стреса с пари от Норвегия

Български полицаи борят стреса с пари от държавния норвежки фонд Innovation Norway. Това стана ясно от отчета на програмата на фонда за България, съобщи "24 часа".

Полицаите били стресирани не толкова от условията, в които работят, колкото от нестабилната нормативна база, от политическия и управленски натиск и от липсата на истинска реформа, която да обърне полицията към хората, а не към властта.

Това отчетоха от профсъюза на работещите в МВР, който е един от четирите организации, получили средства от Норвегия за насърчаване на  достойните условия за труд и подкрепа на тристранния диалог между правителство, работодатели и синдикати.

Останалите са КНСБ, "Подкрепа" и Българската търговско промишлена палата. Всички са си разпределили общо 480 000 лева от 2012 до 2014 г., за да организират обучения и семинарите по темата. 

България е една от 13-те страни, в които Норвегия е разпределила 8 млн. евро в последните 2 г. за насърчаване на достойните условия на труд. "Целта ни бе да намалим икономическите и социалните различия в европейското икономическо прастраснство", каза шефът на проекта Кнут Рингстад.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване