11/15/14 11:53
(http://pik.bg)

ГЕРБ обещава помощ за Странджа за участие в европроекти

ГЕРБ обещава помощ за Странджа за участие в европроекти

Опитваме се да направим така, че да се съживи икономиката в Странджа. Това каза Румен Желев, бургаски депутат от ГЕРБ в 43-то Народно събрание, цитиран от "Фокус". По думите му, приоритет в работата му ще бъде разкриването на работни места в малките населени места и градове в района на Странджа, за да може по този начин да се върнат младите хора по родните им места. Желев допълни, че това е залегнало в предизборната кампания на ГЕРБ.

„Казахме, че на Странджа ще бъде обърнато специално внимание по отношение на всички проекти, тъй като там ще има облекчен режим за това общините, които са на територията на Странджа, да могат да участват по всички видове програми. Приоритетно причината е, че този район на нашата страна е силно обезлюден. Опитваме се всячески да направим така, че там да се съживи по някакъв начин икономиката, да се развият работни места и да може в селата и градовете отново да се появят хора и млади хора”, обясни Желев. По думите му, от ГЕРБ си дават сметка, че това е много амбициозна задача, изключително трудно изпълнима, защото дори и по времето на социализма програмата „Странджа – Сакар” е претърпяла провал. Сега управляващите ще се опитат с други по-надлежни средства най-вече по пътя на икономиката и подпомагане да развиват региона. 

Желев заяви, че се ангажира с всички предложения на общините в област Бургас, независимо от това от коя партия е кметът, стига предложенията да са позитивни. „Като цяло мисля, че най-полезен бих бил в областта, в която се чувствам най-подготвен. Това е всичко свързано с гори, лов, природа, екология, защото все пак съм бил доста години експерт по защитени природни територии към Регионалната дирекция по горите”, добави Желев. Той подчерта, че в най-скоро време ще предложи на обществеността конкретни стъпки за реализирането на идеите ми в областта на горите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване