11/16/14 09:45
(http://pik.bg)

Йогата топи излишните килограми

Йогата топи излишните килограми

Практикуването на йога може да помогне за редица здравословни проблеми и състояния, засягащи както тялото, така и ума. Следва да ви представим поза, която може да укрепи мускулите, да подобри позицията на тялото, а също така и да стопи излишните килограми. 

Халасана, позната още като поза Рало, носи името си от инструмент, който в Индия се е използвал в земеделието. Тя е чудесен начин да се отървете естествено от нежеланите килограми, както и да натоварите най-големите мускули в тялото, пише dnes.bg. 

Халасана тонизира мускулите на бедрата и укрепва раменете. Освен това, разтяга прасците и мускулите в областта на корема. Освен концентриране върху основата на тялото, тази асана тонизира мускулите на бедрата и ръце. Изключително полезна е и за хората, които седят дълги часове и са склонни да заемат лоша позиция на тялото. 

Стъпки за изпълняване на позата:

Легнете на пода по гръб.

Ръцете трябва да се поставят от двете страни на тялото, а краката да се сгънат в коленете. След това краката бавно трябва да се повдигнат от ханша. Ръцете трябва да се поставят върху бедрата за подкрепа, докато краката се повдигат. 
След това краката трябва бавно да се огънат в ханша, а с пръстите трябва да се докосне пода, намиращ се зад главата. Каката трябва да са опънати. Докато повдигате краката, трябва да издишате.

За да пристъпи към начална позиция, трябва леко да се постави гърбът на пода, след което и краката. През това време трябва да се вдишва. Внезапното спускане не е препоръчително.

Какво трябва да се има предвид?

Ако страдате от проблеми, свързани с бъбреците и далака, имате хипертония, диария, менструация или травма на врата, избягвайте тази поза.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване