11/16/14 21:20
(http://www.klassa.bg/)

Отлагат казуса на такса сградна инсталация

 “Отпадането на такса сградна инсталация се отлага за следващия отоплителен сезон.” Това заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Николов пред БНТ. Според него прилагането на европейската директива в Закона за енергетиката, с която отказалите се от услугите на топлофикация няма да плащат за тръбите, първо трябва да бъде подложена на широк дебат, при който да се спазят интересите на клиентите и на доставчиците.

 

“При всички случаи директивата, когато се транспонира в нашето законодателство, разбира се, трябва да се направи баланс между абсолютно всички интереси – както на доставчиците на услугата, така и на потребителите на конкретната услуга”, добави той.

 

Междувременно енергийният експерт проф. Атанас Тасев съобщи пред сайта „Всеки ден” че се е появил нов инвеститор за АЕЦ „Белене”. Според Тасев става въпрос за компания от Западна Европа, която е заявила готовност да купи площадката за Втората атомна и да финансира двата реактора. Той обясни, че предложението вече е в коридорите на властта и е било внесено през последните дни. Премиерът Бойко Борисов и енергийният министър Теменужка Петкова щели съвсем скоро да обявят офертата, твърди Тасев.

 

Проф. Тасев отказа да уточни коя е държавата. Според негови колеги обаче става въпрос най-вероятно за Франция.

 

Пред „Монитор” проф. Тасев уточни, че всичко е на много ранна фаза. Според запознати появата на нов инвеститор не е случайна. Причината е, че на 22 ноември изтича срокът на действие на Оценката за въздействие върху околната среда на АЕЦ „Белене”. Други обаче твърдят, че тя изтича през февруари догодина, ако се брои датата на публикуването на екооценката.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване