11/16/14 19:24
(http://www.klassa.bg/)

Фотографията - освободена от правилата и традициите на канона

 Европейски месец на фотографията за трети път се отбелязва в София през ноември. Културната проява е лансирана за първи път в Париж преди 30 години, като днес се провежда в почти всички европейски столици.

С помощта на Столична община, Френския институт в България, Фондация EasyArt и Националната художествена академия софиянци и гости на столицата могат да се почувстват като част от европейския месец на фотографията и да станат свидетели на фотографски изложби, прожекции, срещи, конференции и дебати.

Голяма фотографска изложба ще може да бъде разгледана до 26 ноември в Музея на София (сградата на Софийската централна баня). "В експерименталния европейски месец на фотографията се опитваме да предоставим фотографията като език, като изразно средство, освободено от правилата и традициите на канона, на професията, изкуството или занаята", каза за БГНЕС художественият директор на събитието Йово Панчев.

Изложбата в Музея на София носи името "Около образа" и представя свободно няколко художествени практики и стратегии на експерименталната употреба на фотографията. Изложбата предлага лични интерпретации и вътрешни връзки, собствени степени в почерка на творческа работа с техническите характеристики на фотографската среда, като може да се каже, че почти никой от участващите в изложбата не е фотограф. Могат да бъдат видени проекти на Боряна Венциславова, Велизар Димчев, Стефан Стоянов, Ерик Табуши, Ян Коп, Франсоа Нугие и други. 

 

 

БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване