11/18/14 21:50
(http://radiomilena.com/)

В ЦДГ „Веселушко” гр.Поморие стартира проект „Училище за родители”

DSCI7562

В  целодневна   детска градина  „Веселушко” гр.Поморие стартира проект „Училище за родители”. В центъра на съвместната работа между семейството и педагозите е детето с неговите потребности  и специфики. Основната цел на проекта е взаимодействието между двете институции , чиито приоритет   е запазване ценността на детството.

На 17.11.2014 г. родителите на децата от група”Звездичка” получиха своята първа  консултация от квалифициран психолог на тема „Емоционалната готовност на 6-7 годишните деца за училище”.  Освен богат теоретичен  материал, г-жа Диана Апостолова  от Консултативния център в Поморие предложи на родителите практически тестове , с които да установят  нивото на което те биха могли да бъдат полезни на децата си.Тя изказа и своите адмирации към идеята за реално взаимодействие между най-важните хора в живота на детето-родителите и учителите. В хода на дискусията беше визирана и темата за следващата сбирка-„Щастливото дете израства пълноценна личност”

Проектът” Училище за родители”включва и други съвместни дейности между деца , родители и учители, а именно: празници,творчески работилници и посещения на музеи  и забележителности в града ни,които  да стимулират детето да осъзнае своята принадлежност към род,населено място и Родина.

DSCI7564

DSCI7563

Публикувана на 11/18/14 21:50 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/yi6BUhSEEdg/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване