11/19/14 07:54
(http://pik.bg)

Пианото на Хасан и Ибрахим счупено, фондация "Димитър Бербатов" с кампания за нов роял

Пианото на Хасан и Ибрахим счупено, фондация "Димитър Бербатов" с кампания за нов роял

С участието си в церемонията по връчването на годишните награди на Фондация „Димитър Бербатов” в рамките на „Шоуто на Слави”, последвано от участието им в мини Евровизия заедно с Крисия, близнаците Хасан и Ибрахим добиха публична популярност, пише "24 часа".

Но децата не се появиха от нищото. Те свирят едва трета година, но вече имат множество призови класирания на наши и международни конкурси. От първата за тях състезателна година – 2012-а, близнаците са част от проекта „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Той е създаден, за да поощрява изявените деца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки техните постижения като значими за цялото общество.

"Докато всички все още сме в еуфория от класирането на второ място – най-големия български успех в конкурса Евровизия досега, печалната истина е, че момчетата нямат на какво да се упражняват. Старото им пиано се счупи, вече не подлежи на ремонт и трябва да им се купи инструмент. А тежките клавирни конкурси тепърва предстоят", отчитат от фондацията на най-добрия ни футболист.

Фондация „Димитър Бербатов“ застава зад по-нататъшното развитие на музикалния талант на 10-годишните близнаци, както и на други свои деца. И обявява началото на дарителска кампания, в която всеки може да се включи и помогне с колкото може. В откритата дарителска сметка трябва да се съберат минимум 25 хиляди лева, за бъдат купени инструменти и на други две изявени деца на фондацията – Десислава Карагьозова (пиано) и Георги Димитров (китара).

В понеделник, преди да отидат с Крисия при Росен Плевнелиев като специални гости на президента на България, Хасан и Ибрахим имаха и друг важен ангажимент. Заедно с директора на фондация "Димитър Бербатов" - Димитрина Ходжева, обиколиха редица музикални магазини в София, за да проучат къде се крие бъдещият им най-добър приятел - роял, на който да доразвият таланта си, видян от цяла Европа.

Близнаците Хасан и Ибрахим по време на проучвателната обиколка за нов роял заедно с директора на фондация "Димитър Бербатов" Димитрина Ходжева.

Любопитно е, че първата вноска за рояла, който ще смени счупеното пиано в дома на близнаците, ще направи единият от тях - Хасан Игнатов. Това е сумата за неговата награда, която получи през септември в международния музикален конкурс за класическа музика за деца на "Ротари Русия". По предложение на Фондация „Димитър Бербатов" и с подкрепата на "Ротари" и "Ротаракт клуб София-Балкан" Хасан достигна до финалите в Москва и стана един от лауреатите на конкурса.

Фондация „Димитър Бербатов" призовава институциите, които в момента оказват медийно внимание на децата, да се включат в кампанията според възможното. Защото успехите за тях тепърва предстоят. Малта не е техният връх, Малта е само в началото.

Сметката, по която могат да се правят дарения е:

Титуляр: Фондация “Димитър Бербатов”

Банка: ОББ

IBAN: BG35UBBS80021011968230

BIC: UBBSBGSF

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване