11/20/14 14:43
(http://pik.bg)

Нови вид измами! Замениха пенсията на възрастна жена със сръбски динари

Нови вид измами! Замениха пенсията на възрастна жена със сръбски динари

Криминалистите от главната дирекция предупреждават за нова схема на измама. Сценарият се изяснил в хода на работа по сигнал на възрастна жена, която била измамена със 750 лева от непознат млад мъж,  пише BNews.

Това станало минути след като тя си взела пенсията от пощата и тръгнала към дома си, когато непознатият я пресрещнал. Мъжът се представил за съвипускник на сина й и й обяснил, че му дължи 10 евро.

Предложил да даде дължимото на нея и за да я убеди, че не лъже, поискал да се свържат със сина й, но от нейния телефон. Жената набрала номера, но чула от разговора само общи неща. След разговора младият мъж я уверил, че синът й е съгласен тя да получи 10-те евро, обяснил й, че разполага със 100 евро и поискал портмонето й, за да се увери, че може да му върне остатъка от 90 евро.

После направо извадил пенсията й. Жената си взела парите обратно, останала с впечатление, че банкнотите са по-малко, но не ги преброила, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В последствие видяла момчето да държи банкнота с номинал 50 и помислила, че са 50 евро, дала му още 80 лв. и едва като се прибрала вкъщи установила измамамата.

Непознатият успял да й открадне 750 лв., а банкнотата, която видяла, се оказала 50 сръбски динара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване