11/21/14 21:30
(http://pik.bg)

75-годишен дядо, член на СИК, съди държавата

75-годишен дядо, член на СИК, съди държавата

75-годишен дядо, член на СИК от референдума през януари миналата година, съди община Кюстендил с настояването, че кметството му дължи обезщетение от 8553 лв. заради нанесени вреди, пише "Струма БГ".

Стоян Станчов от близкото до Кюстендил село Вратца настоява общината да му изплати парите, тъй като е пострадал по време на работа. Дядото счупил таз на 27 януари 2013 година, отивайки до кметството в селото, където се помещавала секционната избирателна комисия за провеждането на национален референдум.

Официално Станчов е бил назначен за член на местната СИК № 72. Малко преди шест часа сутринта дядо Стоян, отивайки на работа, се подхлъзнал на заледен участък и паднал на земята, вследствие на което се наложило да бъде закаран по спешност в болницата в Кюстендил. След преглед в МБАЛ „Д-р Н. Василиев” - град Кюстендил, лекарите установили, че възрастният мъж има счупване в областта на тазобедрената става, което наложило спешна операция, за която близките му платили на касата на болницата сумата от 1200 лева.

След изписването му от здравното заведение се наложило дядо Стоян да се придвижва първоначално с инвалиден стол, а след това и с патерици, които близките на Станчов също трябвало да купят, пише в документите по случая.

Всички тези разходи близките на Стоян Станчов изчислили на сумата 1553 лв. Останалите 7000 лв., които поискали от община Кюстендил, са за нанесените му неимуществени вреди - болки и страдания, които мъжът понесъл, докато се лекувал, както и заради това, че докато бил в инвалиден стол и с патерици, не можел да се труди и да извършва нужните земеделски дейности в градинката си, от която се прехранвал.

Това е първото подобно дело, коментират от адвокатурата в Кюстендил, като предричат неуспех на дядо Стоян, тъй като на практика не община Кюстендил, а държавата му е била работодател в деня на вота.

Покрай делото излезе и любопитната подробност, че по време на последните избори най-възрастният член на секционна избирателна комисия, на 83 години, отново е бил в село Вратца.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване