11/21/14 06:57
(http://www.klassa.bg/)

Искаме в ЕС, но няма да налагаме санкции на Русия

 Сръбският премиер Александър Вучич заяви за пореден път, че неговата страна се стреми към членство в Европейския съюз, но няма да налага санкции срещу Русия.

"Нашата стратегическа цел е пътят към Европа, но ние няма да налагаме санкции на Русия", подчерта той след среща с гостуващия в Белград еврокомисар по политиката на добросъседство и по въпросите на разширяването Йоханес Хан.

"Отново ще кажа пред вас нещо, което съм казвал неведнъж и не на едно място – в Москва, Вашингтон, Брюксел, Белград и Косовска Митровица и на още много места. Всичко, което съм говорил за политиката на Сърбия, за нашия път към ЕС и нашето отношение към Русия, съм го казал на Владимир Путин и на Йоханес Хан. Ние нямаме три или две политики. Сърбия води политика в интерес на своите граждани", подчерта правителственият ръководител. Той добави, че в разговорите с Хан гостът не е засегнал темата със санкциите. 

Междувременно ръководителят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков заяви, че е уверен, че ЕС шантажира Белград, защото се опитва да накара Сърбия да се присъедини към решението за въвеждане на санкции срещу Русия.

„В момента Европейският съюз се опитва да направи така, че Сърбия, която не е държава членка на ЕС, да се присъедини към искането за санкции. Фактически Сърбия е шантажирана - или ще се присъедини към решението за санкциите срещу Русия, или няма да бъде разглеждана като страна, която има шанса да се присъедини към ЕС”, заяви Пушков.

 

 

Pressadaily/ ТАСС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване