11/21/14 16:55
(http://pik.bg)

Миков: Връщаме се във времето на Стамболийски и Фердинанд

Миков: Връщаме се във времето на Стамболийски и Фердинанд

Трябва да продължат изказванията, защото този текст връща НС във времето на Стамболийски и Фердинанд. Този текст показва абсолютно неразбиране на Конституцията, която е предвидила наказателна неотговорност за народния представител, за да гарантира свободата на неговите изказвания.Това каза от парламентарната трибуна председателят ПГ на „БСП – Лява България” Михаил Миков във връзка с предложения в Правилника текст, според който председателят на парламента може да отстрани за повече от едно заседание, но не повече от три заседания, народен представител, който оскърбява Народното събрание, членовете на Министерския съвет, президента или вицепрезидента на републиката или други органи на държавна власт.

„Тук се въвежда дисциплинарна отговорност. Значи народният представител не носи наказателна отговорност за обида и клевета, а ще носи дисциплинарна отговорност за това, че нарича един министър престъпник, ако той наистина е престъпник. Това показва крайния болшевишки манталитет, който се налага в 43 НС и затова предлагам да продължи дискусията“, заяви Миков. Той подчерта, че ако не продължи тук дискусията, тя ще продължи извън залата. „Опомнете се и прочетете чл. 69 от Конституцията“, призова Михаил Миков. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване