11/21/14 06:20
(http://www.klassa.bg/)

САЩ гласят оръжия за Украйна

 Заместник-помощникът на американския президент за националната сигурност Антъни Блинкън заяви, че Вашингтон може да предостави военна помощ на Украйна, съобщи Ройтерс.

 

В реч пред Конгреса Блинкън предложи да се преразгледа сегашната политиката на САЩ за ограничаване на доставките на оръжие за Украйна. „Русия нарушава подписаното в Минск споразумение; единственото нещо, което може да спре Москва от по-нататъшни стъпки, е укрепването на потенциала на украинските въоръжени сили, включително и чрез доставки на смъртоносни оръжия – заяви Блинкън. – Мисля, че трябва да разгледаме този въпрос.”

 

При това самият Блинкън избегна да отговори на директния въпрос дали подкрепя идеята за доставки на оръжие за Киев.

 

След междинните избори в Конгреса на САЩ, които се проведоха на 5 ноември, мнозинството в Сената получиха републиканците, които подкрепят предоставянето на пряка военна помощ на Украйна, напомня Ройтерс. По данни на Семьон Семенченко, политик и командир на един от украинските батальони, става въпрос за противотанкови средства, противовъздушна отбрана и стрелково оръжие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване