11/21/14 12:45
(http://pik.bg)

Янаки Стоилов: Депутатът може да регистрира не повече от 2 въпроса и 1 питане

Янаки Стоилов: Депутатът може да регистрира не повече от 2 въпроса и 1 питане

Ограничението за броя на въпросите и питанията беше въведено в досега действащия правилник в миналия мандат – до 2 въпроса и до 2 питания в рамките на една седмица. Това каза от парламентарната трибуна зам.-председателят на НС Янаки Стоилов по време на обсъждането на правилника за работата на парламента. „Това е обяснимо, за да имат възможност да участват повече народни представители в парламентарния контрол. Сега се предлага двойно ограничаване на този лимит – до 2 въпроса или питания на седмица. Разбирам, че при по-голямата численост на парламентарните групи, могат да се намерят аргументи, въпреки че броят на народните представители, които осъществяват парламентарния контрол е същият – 240“, обясни Стоилов. 

„Ако разглеждаме парламентарния контрол като право на народните представители да контактуват с правителството да поставят въпроси и да искат отговори, ситуацията остава непроменена. Предлагам компромисно решение – в ал. 1 народният представител може да регистрира не повече от 2 въпроса и 1 питане“, заяви Стоилов. По думите му, питанията изразходват повече време и ако се запази възможността да се задават два въпроса и неповече от едно питане, това ще отрази както актуалната ситуация, така и ще запази възможностите на парламентарния контрол. „Ако приемем това предложение по-скоро като процедурно, апелирам към всички народни представители да го подкрепят“, добави Янаки Стоилов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване