11/22/14 15:44
(http://pik.bg)

Теменужка Петкова: Енергетиката е в колапс, трябва спешна стабилизация

 Теменужка Петкова: Енергетиката е в колапс, трябва спешна стабилизация

"Енергетиката е в колапс, спешно трябва стабилизация", каза в ефира на радио "К2" енергийният министър Теменужка Петкова. Дефицитът в НЕК е достигнал 3 милиарда лева, половината от които са натрупани по проектите АЕЦ „Белене” и „Цанков камък”. Този дефицит води до невъзможност НЕК да се разплаща с контрагентите си, което води до завличане на предприятия и цели подотрасли, такива са случаите с топлофикациите и въгледобивните дружества, които не получават свеж финансов ресурс, това не им позволява да се разплащат с работниците.

„С решенията, които са вземани, нещата на практика са докарани до абсурдна ситуация”, категорична беше Теменужка Петкова и продължи, че що се отнася до собствената й експертиза, тя е свързана с финансов контрол на публичните финанси, професионалният й опит е натрупан и преминал в Министерството на финансите в областта на държавния финансов контрол. 

„Затова смятам, че една от първите крачки, които трябва да се предприемат, е да се направи ревизия в енергетиката, за да видим къде са пробойните в тази система” подчерта министърът на енергетиката. На въпроса кога ще даде пресконференция, министър Петкова отговори, че това ще стане в най-скоро време.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване