11/24/14 08:26
(http://pik.bg)

Деца и родители се вдигнаха на бунт в пловдивско училище

Деца и родители се вдигнаха на бунт в пловдивско училище

19 четвъртокласници от ОУ "Братя Миладинов" в Пловдив не влязоха тази сутрин в час. Те останаха пред входа на училището заедно с родителите си. Поводът бе, че ръководството на учебното заведение не приема искането им момченце от класа, което създава проблеми в час, да бъде преместено в друго училище, пише "24 часа".

На 27 октомври въпросното дете спукало тъпанчето на своя съученичка с кукичка за плетене на ластици. 

На следващия ден пострадалото момиченце Леа Савова било оперирано. Родителите на учениците от 4"б" клас твърдят, че момчето е агресивно и се държи неадекватно по време на занятия. Една от майките каза, че ставал по време на час, вземал празни опаковки от кроасани, пълнил ги с вода и пиел от тях. Децата разказвали във вкъщи, че съученикът им ги разсейвал, тъй като излизал по всяко време от класната стая, пиел вода от кофа.

Директорката на ОУ "Братя Миладинови" Румяна Петрова коментира, че ръководството е взело решение детето да мине на комбинирано обучение - 70% да е в часовете, останалото време да се подготвя индивидуално. Тя добави, че според закона на всяко дете трябва да се осигури равна възможност за образование. В клас днес влезе само въпросното момче, срещу което са настръхнали родителите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване