11/26/14 20:40
(http://pik.bg)

Близо 500 ученици от Врачанско остават без детски надбавки за ноември

Близо 500 ученици от Врачанско остават без детски надбавки за ноември

466 учениците от Врачанска област остават без детски надбавки за ноември. Това каза за Радио „Фокус” Галина Евденова, началник на Регионален инспекторат по образование във Враца.

Причина за това е, направените повече от пет неизвинени отсъствия от страна на децата. По думите на Евденова, всеки един от директорите на училищата е задължен да подава информация за учениците, направили повече от пет неизвинени отсъствия. Подаването се извършва в

Регионалната дирекция „Социално подпомагане” и в Регионален инспекторат по образование. „Към инспектората по образование има създадена междуведомствена комисия, която е съвместно с представители от дирекция „Социално подпомагане”, а също и от Областна администрация - Враца, която извършва проверки в училищата и главно там, където се наблюдават повече неизвинени отсъствия, за да се провери коректността на подаване на тези отсъствия и какви мерки се приемат”, коментира началникът на РИО-Враца. Галина Евденова обясни, че по-голямата част от учениците, които остават без детски надбавки са от по-малките населени общини.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване