11/26/14 05:14
(http://www.klassa.bg/)

Круизите по Дунав са хит

 Туристическите пътувания с кораб по Дунав са хит, като през последните години круизните туристи бележат ръст, коментират експерти в бранша. На пристанище Видин през туристическия сезон 2014 г. са акостирали 167 круизни кораба със средно по 150 пасажери. Така на туристически сезон, който започва в средата на март и завършва в края на ноември, преминават над 25 000 туристи, съобщи БТА.

 

Речните круизни кораби по река Дунав са сред луксозните плавателни съдове, плаващи по реката и са основно под швейцарски, германски и канадски флаг. Пристигащите във Видин туристически кораби се агентират основно от три български  туроператорски фирми, чуждите туристи са от всички континенти на земята.

 

Най-много пътуват американците, следват ги японците и европейците. Любопитното е, че всички туристи са от третата възраст - над 65 години, като преобладават семейните двойки. Значителен е делът на посетителите от страни, които по принцип не са характерни за България - САЩ, Канада, Нова Зеландия, Австралия, сочат данните им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване