11/26/14 16:53
(http://pik.bg)

Цацаров: Акцията срещу имамите беше заради изтекла информация

Цацаров: Акцията срещу имамите беше заради изтекла информация

Изтичането на отделна информация стана причина за незабавна реализация на самата операция. С г-н Писанчев бяхме неособено силни привърженици на такова решение, но екип от колеги ни убеди да действаме незабавно. Това заяви главният прокурор на Република България Сотир Цацаров на брифинг във връзка със във връзка с проведената специализирана операция от Прокуратурата на Р България, ДАНС и МВР в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по Глава I от Наказателния кодекс, съобщи „Фокус”.

„Дължим обяснение защо стартирането на операцията беше извършено на 25 ноември. Основно следва да се подчертае, че осъществяването на такова разследване и събирането на годни доказателства, изисква внимателно планиране и организация, която е необходима с оглед на изключителния брой обекти, които следва да бъдат претърсени. Осъществяването на това, което се случи на 25 ноември, бе предвидено за първата десетдневка на декември”, обясни Сотир Цацаров.

Цацаров подчерта, че това не е разследване срещу етническа група, религия или такова, което има за цел преки или косвени последици - накърняване религиозните чувства на наши съграждани. „Участваха над 40 прокурори и следователи от Пазарджик и Пловдив, 70 агенти на ДАНС и над 300 служители на МВР”, добави Цацаров.

Цацаров обясни и причината за използването на служители на МВР в такъв мащаб като посочи, че е било с цел осигуряване пълна безопасност на екипи, за да бъдат предотвратени евентуални опити за провокиране на безредици.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване