11/27/14 12:45
(http://pik.bg)

Николина Ангелкова: Очаква се спад между 2 и 4% на руските туристи през зимата

Николина Ангелкова: Очаква се спад между 2 и 4% на руските туристи през зимата

Очаква се спад на руски туристи за зимния сезон между 2% и 4%. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова. Министерството на туризма очаква ръстът на туристи за зимния сезон да е 4% -6 %, съобразно статистиката към момента. Има деклариран голям интерес от Турция и съответно очакван ръст на туристите от там - около 10%. Ръст на туристите се очаква и от Гърция – около 5%, Великобритания и Германия – също около 5%, Румъния - 1-2%. Според министър Ангелкова, сега съществуващата статистика не дава много точни данни и прогнози, затова предстои разкриването на специален отдел към министерството, който да се занимава с анализи и маркетинг, за да има ясна статистика. В началото на следващата година ще има такава статистика и ясно планиране. Това трябва да се направи спешно, за да се изгради ясна стратегия за реклама на страната, за разработване на проекти с европейско финансиране. В момента повече от 8 месеца е забавянето на проекти, по които сме бенефициенти, липсва и подзаконова уредба. 

Пред следващата седмица предстои проверка на готовността на зимните курорти у нас за сезона, съобщи още Ангелкова. Ще се проверяват първо големите курорти в Банско, Боровец и Пампорово.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване