11/27/14 06:12
(http://www.klassa.bg/)

Тони Фарма с €250 000 от Цветан Василев да го хвали

 Лидерката на НДСВ Антония Първанова, позната в публичното пространство и с прякора Тони Фарма, е взела 250 000 евро от мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, за да лъска имиджа му и този на трезора в тв предаване.

 

Това обяви първо в ПИК, а вчера сутринта и в ефира на bTV разследващият журналист Маргарита Михнева. В договорката за сумата влизало и НДСВ да влезе в коалиция с „България без цензура”. Историята беше потвърдена и от вече бившия зам.-шеф на НДСВ Маргарит Мицев в интервю за столичен седмичник.

 

Според данните на Михнева, която внесла на 20 ноември сигнал и до наблюдаващия прокурор по аферата КТБ Иван Гешев, договорката между Василев и Михнева е била председателят на жълтите да хвали обвинения за източването на близо 206 млн. лева от КТБ бизнесмен в интервю в предаването на Кеворк Кеворкян по Нова тв. То се състояло на 18 май, като първоначалната договорка била Василев да плати 350 000 евро. Според Михнева обаче той явно не е останал доволен от интервюто, защото дал само 250 000 евро. Те били предадени на ръка на организационния секретар на НДСВ и дясна ръка на Първанова Тодор Великов. Както според Михнева, така и според Мицев, случката е била обсъждана дори на заседание на ръководството на НДСВ. Въпросът дали Първанова е взела пари от Цветан Василев бил повдигнат на заседание на политическия съвет на партията от Станимир Илчев, който подаде оставка от ръководството на 8 ноември. Пак тогава и Мицев престана да заема поста си. На срещата Първанова отрекла твърденията. Според Мицев обаче всички останали зам.-председатели са знаели за тези пари с изключение на самия него. Според Михнева на въпросното партийно заседание е имало изрична точка за изслушването на Великов по този въпрос. По думите є той разказва всичко. Илчев нито потвърди, нито отрече обвиненията на Михнева, но посочи: „Това е разказ за събития, на които Великов твърди, че е присъствал. Аз не съм присъствал и не съм се натъкнал на нито един съпартиец, който да е станал свидетел на такова нещо”.

 

Потърсен за коментар, Тодор Великов упорито не си вдигаше телефона. На джиесема си отказваше да отговаря и Антония Първанова, но по-късно вчера от екипа є разпространиха специална позиция, в която Тони Фарма отрича разкритията на Михнева и заплашва, че „възнамерява да защити правата си по съдебен ред”.





Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване