11/28/14 23:40
(http://pik.bg)

Ахмед Муса Ахмед и съратниците му, проповядвали радикален ислям, остават в ареста!

Ахмед Муса Ахмед и съратниците му, проповядвали радикален ислям, остават в ареста!

Окръжният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка „задържане под стража“ за Ахмед Муса Ахмед и останалите шестима задържани при акцията на ДАНС, предаде репортер на Радио „Фокус“.

Определението на Окръжния съд подлеци на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен срок. При постъпване на жалба или протест делото се насрочва за 4 декември от 10 часа. В мотивите си съдия Ирина Джунева посочи, че приема предположението, че Ахмед Муса Ахмед е осъществил вменените му престъпления. За останалите шестима няма предпоставки за престъпление по член 407 от Наказателния кодекс, а именно – проповядване на война, но са налице тези по член 109 от Наказателния кодекс за антидемократична идеология.

Доказателствата сочат, че е изповядван краен ислям като идеите в него са антидемократични и има опасност, ако обвиняемите останат на свобода, да продължат дейността си. Съдията каза също, че са събрани доказателства за крайността и радикалността на тези идеи от разпитите на свидетели, проведени пред съдия. За обвиняемата Александрина Ангелова изтъкна факта, че тя е превела книгата „Вероотстъпване“, в която се съдържат призиви за насилие и я е разпространявала пред джамията „Абу Бекир“ в Пазарджик с помощта на Ахмед Муса Ахмед.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване