11/28/14 20:37
(http://www.klassa.bg/)

ЕК представи Есенния пакет за икономическо управление

 Заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровски и комисарите Пиер Московици и Мариан Тайсен представиха днес Есенния пакет за икономическо управление, с който се поставя началото на новия Европейски семестър.

Пакетът се състои от няколко документа. Годишният обзор на растежа прави преглед на икономическото и социалното положение в Европа и определя общи приоритети в тези области за ЕС като цяло през следващата година. Той е част от подкрепата на ЕК за създаване на икономически растеж и нови работни места в Съюза.  Препоръките на ЕК в икономическата и социалната сфера се базират на три основни стълба: (1) стимулиране на инвестициите, (2) структурни реформи, и (3) фискална отговорност.

Докладът за механизма за предупреждение прави преглед на икономиките на 28-те държави членки на ЕС за потенциални икономически рискове, осигурява ранно предупреждение за икономически дисбаланси  като банкови кризи или бум в жилищното строителство. Докладът посочват държавите членки, за които е необходим допълнителен анализ на техните икономики.

Проектът на съвместен доклад за заетостта анализира тенденциите и предизвикателствата в социална сфера и сферата на заетостта, както и предприети от държавите членки мерки в тези области. Той служи като основа за по-задълбочен анализ, наблюдение и координация в рамките на Европейския семестър.

Комисията публикува и своето мнение относно проектите на бюджетните планове за 2015 г. на страните от еврозоната,  с което се дава индикация дали техните национални бюджети отговарят на изискваната на Пакта за стабилност и растеж, който е предназначен да осигури поддържането на бюджетна дисциплина в държавите-членки, за да се избегнат прекомерни дефицити.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване