11/28/14 07:06
(http://www.klassa.bg/)

Изпълнителният директор на „Винпром Пещера” Иван Папазов е новият „Мистър Икономика”

 Изпълнителният директор на „Винпром Пещера” Иван Папазов спечели тазгодишната награда „Мистър Икономика”. Д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс”ЕООД, стана „Мисис Икономика 2014”. Те бяха наградени на бляскава церемония в Националния исторически музей в сряда вечерта.

 

38 мениджъри и собственици на компании се състезаваха в 7 категории в тазгодишното издание на конкурса „Мистър и Мисис Икономика”, организиран от сп. „Икономика” и www.economic.bg. Носителите на оскарите на бизнеса бяха избрани от жури, в което участваха 33-ма експерти в икономиката и финансите, както и миналогодишни носители на прозивете. Вотът е бил преброен часове преди официалното връчване на наградите и е бил заверен от нотариус.

 

„Наградата ми е оценка и за целия екип на „Винпром Пещера”. Няма една формула за успешен мениджър, която да важи за всички, иначе всички щяха да са успешни. В основата на успеха е да създадеш екип, с който да можеш да работиш и той да те следва. Трябва да имаш и поставени ясни цели. Тогава идва успехът”, каза изпълнителният директор на „Винпром Пещера”Иван Папазов пред „Монитор”. Той получи приза за успешно развитие на компанията, равнище на оборотите, навлизане на нови пазари и участие на дружеството в обществено значими инициативи.

 

Продуктите на „Винпром Пещера” се продават в над 40 страни в света. „Основните ни пазари са както ЕС, където са най-платежоспособните клиенти, така и страни в Азия, Африка и Близкия изток, както и традиционни етнически пазари”, обясни носителят на тазгодишния бизнес „Оскар” и допълни ­ „Винпром Пещера” е динамично развиваща се компания, която всяка година разширява експортните си пазари. В най-скоро време няма да говорим за „Винпром Пещера” като за регионална, а като за мултинационална компания.”

 

Иван Папазов се похвали, че продажбите и оборотите през тази година на най-големия производител на спиртни напитки у нас са се повишили в сравнение с миналата.

 

Занапред компанията планира да стъпи на нови пазари и да увеличи персонала си. „Набелязали сме нови пазари. Имаме 3-годишен и 5-годишен бизнес план с ясно поставени таргети, които се стремим да постигнем с нови, иновативни продукти, характерни за всеки един от пазарите. Няма продукт, който да е оригинален за всички пазари. Има много голяма разлика в местното законодателство, в предпочитанията на хората, бита и традициите им. Продуктите, които правим, са с пряка насоченост към различните пазари”, каза тазгодишният носител на най-високото отличие в бизнес средите у нас Иван Папазов.

 

Освен Мистър и Мисис Икономика със златна статуетка „Рибарят и златната рибка” на Ставри Калинов бяха отличени още седем победители в различните категории на конкурса ­ „Индустрия”, „Финанси”, „ИКТ, аутсорсинг, бизнес услуги”, „Търговия, услуги, логистика”, „Земеделие и хранително-вкусова промишленост”, „Най-добър старт в кариерата” и специална награда в областта на рисковото финансиране.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване