11/28/14 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Лазерен часовник в стил Джеймс Бонд

 Хобито на някои хора е да плетат, а на други е да измислят разни луди неща, които прогарят дупки в предмети. Германският изобретател Патрик Прийбе е типичен представител на втората групичка. Новата му рожба е ръчен часовник с вграден лазер, досущ като на Джеймс Бонд. Устройството е достатъчно мощно, че да прореже защитната пластмасова кутия на CD или да запали кибритена клечка.

 

Прийбе, чиято компания Laser Gadgets е създала най-различни лазерни джаджи, казва, че създаването на часовника му е отнело около 40-50 часа. Струвало му е 200 долара за материали, но ако някой ден реши да го пусне за масово производство, смята да го продава за „много над 300 долара”.

 

Часовникът е с много компактни размери и почти не се различава от „обикновените” си събратя. Зарядът на акумулатора стига за малко над 5 минути непрекъснато лъчение. Като се има предвид мощността на 1500-миливатовия лазер, това е доста добър показател.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване