11/28/14 21:50
(http://pik.bg)

Лукарски: Икономиката трябва да бъде поставена над темата за лявото и дясното

Лукарски: Икономиката трябва да бъде поставена над темата за лявото и дясното

Работи се по излизането на нашите производители на виетнамския пазар, за да се решат трудностите на българския производител. Това съобщи в предаването „Панорама“ по БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Въпросът за реформите е много по-важен от кадровите въпроси. Затова съвсем нарочно се опитвам да се съсредоточа върху реформите в МИЕ и да се абстрахирам от кадровите реформи, категоричен бе той.

В отговор на въпрос икономическият министър отбеляза, че като председател на СДС и министър на икономиката той заявява, че СДС нямат проблем с кадровите назначения. За цел от МИЕ са си поставили да се намалят лицензионните режими, също да има либерализация на разрешителните, допълни министърът.

Най-големият проблем на българската икономика, по думите му, е създаването на устойчива бизнес среда.

Има няколко проблема, посочи той - неефективната администрация, корупцията в нея и неефективната съдебна система. „Без правосъдна и съдебна реформа няма действаща икономика“, подчерта министър Божидар Лукарски.

Според него икономиката трябва да бъде поставена над темата „ляво и дясно“.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване