11/28/14 18:42
(http://pik.bg)

Министър Вучков: Не се сърдим на Турция за емигрантите, ще се справим с тях

Министър Вучков: Не се сърдим на Турция за емигрантите, ще се справим с тях

„Емиграционният натиск на българо-турската граница в последната година значително е увеличен. Не може да обвиняваме за това нашите турски съседи, защото там има около 2 млн. емигранти. Данните ни показват, че защитното съоръжение от 30 км, допринася за намаляване на натиска с 30%.“

Това каза вътрешният министър Веселин Вучков преди минути в Благоевград,  съобщи "24 часа".

Той допълни, че се надява да намери финансиране за продължаване изграждането на преградното съоръжение с дължина още 131 км.

„Имаме капацитет и ще се справим с този проблем“, уверен е министърът. Той обаче е притесне от факта, че във всеки момент на българо-турската граница има по около 1400 полицейски служители, от които 900 са от вътрешността на страната. Ако почнем изграждането на оградата, ще може поне част от тях да върна в страната. Сега обаче не мога да си позволя да направя това, защото ще създадем условия за безпрепятствено преминаване на границата“, допълни Вучков.

Той е в Благоевград по покана на народния представител Даниела Савеклиева, за да награди участниците в конкурса за студентско есе „Насилието над жените – моето не”.
Над 40 студенти от висшите учебни заведения в Благоевград се включиха в конкурса, по повод 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените.
Авторите на най-добрите три есета получиха парични награди. За всички участници поощрителната награда е посещение на Народното събрание. Авторът на най-доброто есе пък ще посети Европейския парламент в Брюксел по покана на еводепутата Мария Габриел.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване