11/29/14 14:40
(http://pik.bg)

Даниела Дариткова: Писанчев се яви неподготвен пред депутатите

Даниела Дариткова: Писанчев се яви неподготвен пред депутатите

С голямо съжаление трябва да споделя, че нищо по-различно от това, което е известно от пресконференцията след акцията и от медиите, не беше представено пред народните представители, казва депутатката от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод проведеното изслушване при закрити врата на председателя на ДАНС Владимир Писанчев в Народното събрание за проведената операция на ДАНС, пише "Фокус". По нейните думи Писанчев не е дал никаква допълнителна информация, която да даде възможност на народните представители да се ориентират в процесите и е останало усещането, че Писанчев или не е искал да сподели всичко с народните представители, или не е бил подготвен, защото на голяма част от въпросите на депутати не е могъл да даде конкретни отговори.

„Остава усещането от недобре свършена работа и сега на ход е правораздавателната система, за да се прецени до каква степен са събраните доказателства и могат да доведат до осъдителни процеси. Разбира се в контекста на международното положение смятам, че е изключително важно българските граждани да се чувстват сигурни, че това, което тече като процеси в света с активиране на радикалния ислям няма да застрашава нашата национална сигурност”, каза Дариткова. По нейните думи тя е останала с убеждението, че ДАНС в настоящото й управление не може да гарантира тази сигурност на гражданите.

„От тук нататък предстоят още разговори и проверки в тази посока, но аз смятам, че наистина първо трябва да бъдем максимално откровени пред хората и от друга страна да не се всява паника, и наистина тези служби да работят в интерес на гражданите, защото наред с тези процеси е факт, че фалитът на КТБ се беше случил пред очите на същата тази ДАНС, нещо което още повече разколебава вярата в ефективността на службата в настоящия й вид”, каза д-р Дариткова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване