11/29/14 16:14
(http://pik.bg)

Кристалина Георгиева: В България дефицитът се качи три пъти за една година

Кристалина Георгиева: В България дефицитът се качи три пъти за една година

Сега е много трудно време за България, защото ние, година и половина загубихме в политическа криза. Никак не е лесно на правителството и ние всички трябва да застанем зад него. В комисията го оценяваме като правителство, което идва с ясна проевропейска насока, но най-вече с обещанието да стабилизира страната и да вдигне икономиката. Това каза зам.-председателят на ЕК и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева в отговор на въпрос за бюджет 2015 г. година, предаде "Фокус".

Георгиева пожела на финансовия министър Владислав Горанов здраве и късмет. „А що се касае до бюджета – вие знаете, че в България дефицита се качи три пъти за една година - от 1,2% на 3,7%. Следователно той трябва да бъде внимателен с разходите. Ако искаме да видим по-добър, по-социален бюджет, трябва да се направят тези реформи, които в годините са отлагани. Тези, които имат отношение към приходната и особено към разходната част на бюджета са реформи с предимство”, обясни Кристалина Георгиева и допълни, че финансовият и социалният министър трябва да се срещнат, именно в реализацията на реформи. Еврокомисарят посъветва министрите да използват европейското финансиране, тъй като нито едно евро, нито едно левче България е трябва да губят от тези пари. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване