11/29/14 10:41
(http://pik.bg)

Три зали бяха препълнени от желаещи да гледат номиниран за "Оскар" български филм

Три зали бяха препълнени от желаещи да гледат номиниран за "Оскар" български филм

Три зали не стигнаха, за да поберат желаещите да гледат българския филм - предложение за номинация за престижния “Оскар” за чуждоезична лента. “Пътят към Коста дел Маресме”, който допреди две седмици се казваше “Българска рапсодия”, събра политици, актьори, музиканти, пише "24 часа".

За да го изгледат на живо за първи път у нас пристигнаха и едни от най-популярните израелски актьори. Те правят трогателните образи във филма. И неслучайно - част от семейните им истории всъщност стават основата на сюжета за съдбата на евреите в България по времето на Втората световна война.

Точно затова, докато снима една от най-емоционалните сцени във филма, израелският актьор Мони Мошонов толкова се разчувства, че не може да продължи да говори. Камерата спира, а на него му трябват няколко минути да се успокои. В сцената той се разделя с дъщеря си, която бяга в Палестина. Това се случва наистина и с неговите родители. Те са принудени да бягат от родния Сливен, за да се спасят. И той се вижда на мястото на дядо си, а актрисата пред него - как плаче майка му.

На фона на ужаса от войната се показва любовна история, изиграна от трима млади, но много талантливи актьори. Една от тях - Анжела Недялкова, се прибра за премиерата от Холандия, където се снима в местна кинопродукция.

Димитър Рачков влезе за първи път в ролята на лошия герой и го изигра майсторски. А Татяна Лолова, която е бабата във филма, запрегръща всичките си колеги, докато приемаше аплодисментите на публиката. Премиерата изгледаха министърът на образованието проф. Тодор Танев, омбудсманът Константин Пенчев, композиторът Стефан Димитров, който е автор на музиката на филма, Любо Нейков с Евтим Милошев. Министърът на културата Вежди Рашидов изпрати на екипа кошница с цветя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване