11/30/14 23:29
(http://pik.bg)

Банда пребива пазачи, задига цигари за над 1 млн. лева от склад

Банда пребива пазачи, задига цигари за над 1 млн. лева от склад

Преди да се е развиделило, Васил Жеков тръгва на работа и към 4,25 ч вече е при складовете в Северната промишлена зона на Варна. Порталът е отворен, пазача го няма, а будката му е обърната наопаки. Васил го вика няколко пъти. Дочува шум и викове от каросерията на камион в съседния двор и се обажда в районното, пише "24 часа".

В товарен мерцедес полицаите намират двама пазачи и шофьор с ръце, стегнати в "свински опашки". Единият - Николай Трифонов, е откаран в болница с 3 счупени ребра. Близо 2 месеца той е на легло, оправя се, но още има болки в гърдите.

Минават 3 г. и 8 мес. Трифонов все така работи като пазач. На 63 г. той е един от 4-мата основни свидетели по дело срещу банда крадци на цигари на едро. Делото ще се гледа в спецсъда в София на 12 декември. С Трифонов са повикани един сливненец и двама варненци - жертви на нападения, извършени през февруари и април 2011 г.
Бандата е от 7 души. Всички в нея освен Краси Сармата са близки роднини. Главатари според прокуратурата са Михаил Пешев и вуйчо му Персин. Те са задигнали цигари за 1,2 млн. лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване