12/01/14 22:40
(http://pik.bg)

Агенцията по храните погна созополски алкохолни босове заради незаконно мляко

Агенцията по храните погна созополски алкохолни босове заради незаконно мляко

Созополска фирма, която държи най-големия склад в района за алкохол и безалкохолни напитки, попадна под прицела на Агенцията по храните, пише Флагман.

Мощното дружеството „Алвес” ООД отнесе 2000 лева глоба за това, че продава млечни напитки в обекта си, а няма разрешение.

Компанията, която монополист в дейността си, била проверена от държавните служители на 10 април т.г. Инспекторите по храните влезли в огромния склад на дружеството, който се намира по пътя от  Созопол към село Равадиново в местността  "Пейчов мост".

По рафтовете имало пресни млека на марките  „Фибела” и „Нойбургер”. Последното Удостоверение за регистрация на дружеството било от 09.05.2012 г.  и се отнасяло за продажба на алкохол и безалкохолни напитки.

Актът бил съставен в присъствие на управителя на дружеството, бил му връчен за запознаване и бил подписан от него без възражения. 

По време на заседанието в Бургаския районен съд фирмата твърдяла, че наказателното постановление било издадено в противоречие на материалния закон и молила за неговата отмяна.
Както обикновено датата на извършеното нарушение в акта била объркана. В  наказателното постановление нарушението също не отговаряло на фактическото.

В тази връзка БРС отмени глобата на  Алвес” ООД.

Дружеството е собственост на Ивайло Георгиев и Александър Димитров. Според запознати фирмата правила годишен оборот до 20 000 000 лева. Двамата бизнесмени са баджанаци, занимават се и със стротелство. Складът им се простира на 7-8 декара площ. Съпругата на Димитров е главен юристконсул на Община Созопол.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване