12/02/14 21:12
(http://pik.bg)

Класният на учениците, снимали се в бой в час, подаде оставка

Класният на учениците, снимали се в бой в час, подаде оставка

Министерството на образованието и науката е започнало проверка след скандалния клип от пловдивското село Впйводино, в който четвъртокласници се бият под окуражителните скандирания на техни съученици. Клипът е заснет в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в селото. Със заповед на директора на училището Марияна Симеонова е назначена комисия за проверка по случая и са предприети мерки за изясняване на фактите и обстоятелствата, съобщава „Марица”.

Задействани са и отговорните институции в лицето на Отдела за закрила на детето, Дирекция „Социално подпомагане”, местната Комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни, както и Детската педагогическа стая към РПУ - село Труд.

Проведени са разговори с учениците и техните родители и е постигнато споразумение между социалните работници и родителите на учениците те да посещават консултации с психолог от ОЗД първоначално за период от три месеца.

Предстоят и интерактивни занимания и беседи с децата. Класният ръководител на учениците от четвърти клас е подал молба за прекратяване на трудовото си правоотношение по собствено желание, посочват още от МОН.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване