12/02/14 18:48
(http://pik.bg)

Патриотите решават тази вечер дали да оттеглят подкрепата си за кабинета

Патриотите решават тази вечер дали да оттеглят подкрепата си за кабинета

По-късно тази вечер ще има Консултативен съвет на 14-те партии от Патриотичния фронт /ПФ/. Това съобщи пред журналисти в парламента съпредседателят на коалицията Валери Симеонов.

Той уточни, че разговорите ще се състоят на друго място, не в Народното събрание. На срещата се очаква патриотите да обсъдят дали да оттеглят подкрепата си за правителството заради несъгласие с определени  назначения в изпълнителната власт.

От ПФ поискаха оттеглянето на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и на областния  управител на София-град Веселин Пенев, които са от партията на Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок. Помолен да коментира думи на премиера Бойко Борисов, че реформаторите са настоявали за съвместно управление с  Патриотичния фронт и е "време да си кажат докъде им е границата", Валери Симеонов каза:

"Щом министър-председателят така е преценил, значи е така", предаде БТА. Нашата политика не се води от изказванията на отделни политици, а от това, което е заложено в  програмата и за което сме отговорни пред нашите избиратели, както и от съдбата на България, добави съпредседателят на Патриотичния фронт. Подписали сме програмен документ, правителството трябва да го спазва, ние ще го контролираме, коментира още Валери Симеонов и отбеляза, че в програмната декларация на правителството е включена 70 процента от програмата на Патриотичния фронт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване