12/02/14 08:00
(http://pik.bg)

Трайков: Путин показва мускули на Запада със спирането на "Южен поток"

Трайков: Путин показва мускули на Запада със спирането на "Южен поток"

Путин се опитва да излезе от западната изолация, като спира "Южен поток". По този начин той показва мускули на Запада. Това заяви бившият енергиен министър Трайчо Трайков в ефира на Би Ти Ви.

"Ако някой твърди, че България е виновна за спирането на проекта - то това не е така и ще трябва да се срещнем на международен арбитраж, защото именно Русия го спира", каза още той.

Трайков обяви, че като министър е смятал, че проектът е бил изгоден за страната ни. "Изборът на Турция не е случаен. Тя е огромен пазар. Но тази демонстрация е същата като при сделката между Русия и Китай - приеха се условия, които са били отказвани дълго време", поясни още Трайчо Трайков.

Според Жельо Бойчев, депутат от "БСП- Лява България", Путин прави вид предателство спрямо страната ни. "За пореден път няма да си използваме географското положение", каза той. По думите му този проект е необходим и за Европа. "Националният интерес задължава управляващите да намерят решение, защото той е изключително важен за нас, а правителствата се сменят. Трябва да се реализират големи проекти, задължени сме като политици", категоричен бе той.

Икономистът Владимир Каролев заяви, че ако това е вярно - България трябва да освободи служителите на "Южен поток-България", защото заплатите там са много високи. "Също така трябва да се поиска от Русия официално да се отговори спира ли се или не този проект", каза още той. Той обяви, че доколкото знае са похарчени 50 милиона лева, от които половината са от България, половината са от руснаците.

"Боб ли е хвърлял г-н Путин, та да съобщи цифрата на загубите за България", запита той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване