12/04/14 22:06
(http://pik.bg)

Кристалина Георгиева: До края на 2015 година България трябва да свали дефицита под 3%

Кристалина Георгиева: До края на 2015 година България трябва да свали дефицита под 3%

Ако до края на следващата година дефицитът в бюджета бъде свален под 3 %, няма да бъде образувана процедура по свръхдефицит заради тазгодишната дупка в хазната, заяви вицепрезидентът на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева. По думите й за Комисията е важно страната да започне реформи, за да намали дефицита, дори и те да са дългосрочни, пише БНР. 

Георгиева е категорична, че България не бива да разчита единствено на европейските фондове, за да постигне по-сериозен икономически растеж, а са необходими реформи в ключови сектори:

"Формира се правителство, знаете, че не беше лесно. То трябва да постигне стабилност, за да могат да се рвешават тези натрупани с годините проблеми. Правителството рестартира пенсионната реформа, не със скоростта, с която беше разписана преди време, но я рестартира. Правителството прави изявление затова, че иска да постигне най сетне прословутото "електронно" правителство. Европейските фондове помагат, но те не могат да бъдат единствения ресурс, на който страната ни да разчита. Ние трябва да видим малкия, средния бизнес, големия бизнес да могат да функционират добре. Да престанем да сме на опашката по важни показатели. Виждате, по корупция, отново излезе класацията и отново ние сме не на това място, на което хората ни заслужават да бъдем."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване