12/04/14 14:36
(http://pik.bg)

Лиляна Павлова: Наводненията затвориха пътни участъци в Кърджалийско и Хасковско

Лиляна Павлова: Наводненията затвориха пътни участъци в Кърджалийско и Хасковско

Има участъци от републиканската пътна мрежа и в област Хасково и в Кърджали, които са затворени за движение поради наводнения. Колегите ми са на място. Надявам се, на тези места да не се повтори това, което се случи на прохода „Предел”. Това каза след водосвета за откриване на ремонтирания участък при 15-км на прохода „Предел” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 Павлова благодари на на изпълнителите, които ремонтираха критичния участък, където през месец октомври пропадна подпорна стена и едното платно за движение остана затворено. „Успяхме да пуснем пътя преди началото на зимния сезон, когато ще има много хора и ще бъде опасно”, заяви Павлова. Тя посочи, че фирмата, която успешно завърши укрепителните дейности, ще извършва и зимното снегопочистване в района. Фирмата е мобилизирана, има необходимата техника и материали. Освен това до края на седмицата ще завърши основното асфалтиране на улиците в Банско, където се изпълнява проект за водния цикъл на общината, за да се обезопаси преминаването на автомобили. Очаква се трафикът по път II-19 да бъде натоварен още от утре, когато хиляди студенти ще се отправят към Банско за празника - 8 декември. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване