12/04/14 21:13
(http://pik.bg)

Подозират Цветан Василев в нова схема с цесии в КТБ

Подозират Цветан Василев в нова схема с цесии в КТБ

Има съмнения за нова пирамидална схема на Цветан Василев с цесии на КТБ. Това подозират финансови експерти. Според тях поведението на квесторите в банката било странно. Имало съмнения, че се опитват да работят за собствените си интереси или се опитват да прокарат чужди.

Пример за това е регистрираната неотдавна фирма „Индустриални инвестиции” АД с адрес на управление София, ул. „Женева”, помещаваща се в невзрачна къща в центъра, пише „Труд”.

Дружеството било регистрирано от две млади дами – Марта Лечева и Габриела Иванова в края на октомври 2014 г. с равен брой акции. 
В учредителния капитал били внесени само 12 500 лева. Независимо от това, веднага след създаването на фирмата тя започнала ударно да изкупува депозити на голяма стойност от вложители на КТБ.

След това „Индустриални инвестиции” скоростно прехвърля същите на длъжници на банката, вероятно от кръга на свързаните с Василев дружества бушони, източили банката.

Тези кредитополучатели от своя страна започват да използват придобитите към КТБ вземания, за да извършат прихващане със задълженията си към банката. 

Интересна подробност е, че самото дружество „Индустриални инвестиции” е регистрирано от адвокат Миряна Сарандева – Такова, която е съдружник с Бойко Таков. Таков пък доскоро бе управител на една от фирмите – бушони на Цветан Василев „Никкомерс 01”. Миряна Такова е член на съвета на директорите на „Асминвест”, в която изпълнителен директор е Веселин Бушев, също доверено лице на Цветан Василев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване