12/05/14 12:04
(http://pik.bg)

Бойко Ноев: Българското правителство зае вярната позиция за "Южен поток"

Бойко Ноев: Българското правителство зае вярната позиция за "Южен поток"

Най-важното в сложната картина, която се очерта след турската декларация на президента Путин за спирането на „Южен поток” е, че българското правителство зае вярната позиция. То потвърди, че България е част от Европа, а не от Евразия, каза Бойко Ноев,  министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова и в кабинета на Иван Костов, заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург, цитиран от "Фокус".

„В 25-годишната история на независимото и демократично развитие на страната, след Косовската криза, това е вторият случай в който геополитическата принадлежност на България се поставя на сериозно изпитание. Вече малцина си спомнят какво се изля тогава върху правителството на Демократичните сили. То обаче защити националния интерес с поглед в бъдещето, пребори се и България получи стратегически преимущества-възстанови геополитическата си принадлежност, стана член на евроатлантическата общност, на ЕС. Днешната ситуация по същество е много подобна”, допълни още Бойко Ноев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване