12/05/14 13:39
(http://pik.bg)

Министър Танева: Ниските доходи на пенсионерите са най-големият проблем в България

Министър Танева: Ниските доходи на пенсионерите са най-големият проблем в България

 Най-големият проблем в България са ниските доходи на пенсионерите. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде агенция "Фокус"

Относно становище на МЗХ, което касае увеличения праг на осигуровките от 240 на 420 лева, който би трябвало да влезе в сила през 2016 год. с оглед осветляване на сектора и притесненията, че много земеделски производители ще откажат да се регистрират заради високата сума за осигуровки министър Танева отговори:

Доволни ли сме от пенсионните възнаграждения и когато един земеделски производител се пенсионира, какво става с размера на пенсията? Двете теми са свързани”.

„Най-големият проблем в България са ниските доходи на пенсионерите. В този смисъл, когато дебатираме тези размери и осигуровки, трябва да знаем какво се случва, когато земеделският производител се пенсионира. Надявам се, че между първо и второ четене ще проведем отново дебат по отношения на това кога и как да се въведе това увеличаване на осигурителния праг”, допълни тя.

„От догодина кандидатстването и получаването на земеделските субсидии е обвързано с „Активен фермер” , за да си активен фермер ти трябва да си регистриран земеделец. В този смисъл дори и без промяна в това ще имаме допълнително регистриране на земеделските производители, които ще трябва да плащат съответните осигуровки”, посочи още министър Танева.

Тя допълни, че основен приоритет е да се настрои системата в МЗХ и да започне успешно кампанията за подпомагане на земеделските производители от 1 март. „Всичко останало като дългосрочни цели ще го правим след това”, каза още тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване