12/07/14 10:14
(http://pik.bg)

Христо Иванов: Ще проверим дали софтуерът за разпределение на дела може да се манипулира (обновена)

Христо Иванов: Ще проверим дали софтуерът за разпределение на дела може да се манипулира (обновена)

Ще се провери дали софтуерът за разпределение на дела на случаен принцип може да се манипулира и това ще се случи по законовия ред. Нямаме право на песимизъм. Трябва да работим, за да се справим с проблемите. Абсолютно решени сме да си свършим работа. Това заяви Христо Иванов, министър на правосъдието, в ефира на Нова телевизия по повод общото им становище с премиера Борисов във връзка с твърденията за нередности в откриването и разглеждането на делото за несъстоятелност на „Домейн Менада” и „Белведере дистрибуция”, както и другите случаи, които повдигат съмнения в начина на разпределяне и администриране на дела в търговско отделение на Софийския градски съд.

По думите му трагедията е, че се говорят много неща и голяма част от тях не са верни. "Институциите трябва да си вършат работа и да правят разлика между истина и лъжа", каза още той. 

Той е категоричен, че реформи се правят през първата година на мандата. "Надявам се в първата половина на следващата година ще вкараме пакет от мерки за реформа на ВСС", заяви Иванов. 

"Няма никакво значение дали ще подам оставка или не. Трябва да се свършат определени неща", каза още той и добави, че има множество лобита, които не са доволни от него, защото са от сенчестата власт, която той се опитва да извади на светло. 

"Страхме е, че няма да успея свърша всичко, което трябва. Най-страшният съдник е съвестта", заяви още той. По думите му трябва да се очисти съдебната система. 

"Нека не превръщаме случая с госпожа Ченалова в специален казус. Назначени са проверки, ще се установят фактите и отговорностите. Нека българските граждани да имат елементарно доверие в правосъдието. И това ще стане, когато ние довеждаме нещата докрай. Институциите трябва да си свършат работата със съдия Ченалова", коментира още той.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване