12/08/14 03:55
(http://pik.bg)

1000 лв. глоба за булки деца

1000 лв. глоба за булки деца

По 1000 лв. глоби за незаконно съжителство с непълнолетни булки получиха двама младоженци от омуртагските села, изправени пред Районния съд. 26-годишен младеж дори се върнал от Германия, защото бил призован от прокуратурата да се яви в съда. Той признал, че през лятото си взел 15-годишна булка нашенка, докато бил в родината. Друг 24-годишен пък бил осъден за съжителство с ненавършила 16 г. невяста.

Младежите са освободени от наказателна отговорност и получили административни санкции, пише "Труд". От прокуратурата в Омуртаг съобщиха, че вече са гледани към 10 дела за незаконно съжителстване на пълнолетни мъже с млади момичета, поставени под закрила на закона. В момента се проверяват сигнали за други две семейства. 15-годишно момиче дори било бременно след брак с младеж в антоновско село.

Имало сигнал и за 14-годишна булка. Имало и случаи, в които българи, работещи зад граница, се прибирали през лятото и си вземали булка от родината, за да я отведат в странство и там да създадат дом.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване