12/08/14 09:59
(http://pik.bg)

В България няма достатъчно арестувани и наказани за нападение над лекарски екип, категоричен е ген. Стоян Тонев

В България няма достатъчно арестувани и наказани за нападение над лекарски екип, категоричен е ген. Стоян Тонев

"В България няма достатъчно арестувани и наказани за нападение над лекарски екип." Това заяви председателят на здравната комисия в парламента ген. проф. Стоян Тонев по повод поредния побой над медик, пише агенция "Фокус".

Необходими са още законодателни мерки, защото практиката показва, че хора си позволяват не само да нападат лекарите, а и да възпрепятстват оказването на спешна помощ, заяви Тонев.

„Явно законодателните мерки са недостатъчни и те трябва да бъдат разширени, за да се прекрати това срамно и позорно деяние, каквото е нападението на лекарски екип“, подчерта той.

Според него, трябва да се вземат мерки в насока побоя над медик да се третира като предумишлено престъпление.

Стоян Тонев коментира идеята на здравния министър - докато не се осигури охраната на спешните екипи, те да не посещават адреси, които са рискови. Председателят на здравната комисия заяви, че това е крайно и временно решение. При всички положения обаче трябва да се намери вариант за охрана на екипите на Спешната помощ, подчерта Стоян Тонев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване