12/08/14 20:34
(http://pik.bg)

Вежди Рашидов обеща: Борис Гуджунов ще получава максимална пенсия от 700 лева

Вежди Рашидов обеща: Борис Гуджунов ще получава максимална пенсия от 700 лева

Министърът на културата обеща пред Би Ти Ви от началото на идната година, Борис Гуджунов да получи максималната пенсия от 700 лева, за заслуги в областта на културата.

Артистът трогна цяла България, обяснявайки, че изнемогва и че се чувства зле, нямайки средства да се лекува. "Загубил съм всякаква надежда", каза той.

"Нали се сещате като интелигентни хора, че тази пенсия не е в джоба ми, не бъркам и не я давам веднага, трябват законови промени. Назначил съм ведомствена комисия, до края на декември трябва да бъде приетo", посочи министърът на културата Вежди Рашидов.

Освен Гуджунов, в същата ситуация са и други изпълнители от същото поколение. Една от тях е Стефка Берова, с инвалидна пенсия от 205 лева.

„Ей, приятели, чувате ли ме? Това за първи път го казвам, никога не съм се оплаквала. Ние не искаме милостиня. Дайте ни това, което държавата взе от нас. Искаме си реципрочната пенсия. 11 концерта на ден", казва тя.

Предстоят промени в закона за награждаване на хора с особени заслуги към българската държава. Така от 2015 г. всички естрадни изпълнители ще имат и пенсия за прослужено време.

„Стига вече да говорят в бъдеще време. Ще бъде, ще направим. Не вярвам! Г-н Рашидов, не вярвам", откровена е Стефка Берова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване