12/08/14 12:00
(http://pik.bg)

Делян Добрев: "Южен поток" се развиваше напук на ЕК

Делян Добрев: "Южен поток" се развиваше напук на ЕК

Днес маските паднаха. Чухме едни объркани обяснения отляво.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ и бивш министър от икономиката и енергетиката Делян Добрев по време на обсъждането на резултатите от направената проверка по проекта "Южен поток". С

"Според междуправителственото споразумение от 2008 г. тръбата трябваше да се откупи за 22 години, а не за 17, както направихте вие по време на вашия мандат, като нарушихте ратифицирано от Народното събрание споразумение", обърна се Добрев към енергийния министър в кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев.

"Проектът може да бъде печеливш, само ако тръбата е запълнена на 100%. Със запълване на тръбата на 50% винаги ще сме на загуба. Този проект се развиваше напук на Европейската комисия", заяви Добрев.

"Вие за пореден път подписахте нещо, без да има осигурено финансиране. Най-нормалното нещо е първо да осигуриш финансиране, после да правиш всички последващи процедури. През последната година и половина този проект извървя един път към провала и създаде на България проблеми с Европейската комисия", каза още депутатът от ГЕРБ.

Драгомир Стойнев заяви в лично обяснение, че твърдението, че не е осигурено финансиране, не отговаря на истината. След като Стойнев продължи да развива тезата си, председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че социалистът злоупотребява и му отне думата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване