12/08/14 22:05
(http://pik.bg)

Менда Стоянова: Бюджет 2015 е рестриктивен

Менда Стоянова: Бюджет 2015 е рестриктивен

Бюджет 2015 е рестриктивен, но това е неизбежно след неизпълнението на бюджетната рамка за тази година. Това заяви пред Радио „Фокус“ депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова.

По думите й бюджетният дефицит на България вече е над 3%, което е в противоречие, както с българското, така и с европейското законодателство. „Бюджет 2015 е опит да се спрат бюджетните дефицити, а това става с рестрикции в разходната сфера и консервативно планиране на приходите, защото видяхме какво се случи по време на управлението на кабинета „Орешарски“, допълни председателят на бюджетната комисия в парламента.

По думите на Менда Стоянова неконтролираните разходи в предходния бюджет влияят и в параметрите на бюджета за 2015 година.

„Когато определени бюджетни сфери са превишили своето ниво на разходите е много трудно да се върнат на старите нива. Пример за това е увеличението на заплатите на служителите в МВР. След като това увеличение беше прието със задна дата от 1 януари се наложи с актуализацията на бюджета да отделим 127 млн. лв. за това, което беше непланиран разход.

Тези средства няма кака да се върнат в бюджета“, коментира тя.

Според нея от тук нататък трябва да се търсят източници на средства, така че бюджетът да не се финансира с допълнителен дефицит.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване